Tekstgrootte
Home > Nieuws & Agenda > Agenda > 190426 ‘De man die geen hekel had aan Joden’
Agenda-overzicht

‘De man die geen hekel had aan Joden’

• Startdatum 26-04-2019

• Einddatum 26-04-2019

• Tijd 15.00 - 17.00 uur

• Locatie 3D debatcentrum, VU-campus

• Titel Presentator Clairy Polak in gesprek met schrijfster Chaja Polak

• Onderdeel Faculteit Religie en Theologie

• Categorie Overig

• Evenementtype Overig

In maart 2017 publiceerde NRC Handelsblad een interview met de schrijfster van het boek Oorlogsouders. Isabel van Boetzelaer portretteert daarin haar vrijwillig tot de Waffen-SS toegetreden vader, Willem van Boetzelaer, als iemand die geen hekel aan Joden. Met groeiende verbazing volgde Chaja Polak de kritiekloze aandacht voor dit boek en begon zij haar eigen schrijven. Chaja’s leven als kind van een slachtoffer en een overlevende van Auschwitz is in hoge mate bepaald door wat haar ouders is aangedaan. Haar vader vond de dood en haar moeder werd gedeporteerd door toedoen van een goede vriend van Willem van Boetzelaer.

In haar boek ‘De man die geen hekel had aan Joden’ weeft Polak verleden en heden tot een messcherpe aanklacht tegen onwetendheid en onverschilligheid, tegen nivellering en gemanipuleer met de feiten van de geschiedenis. Clairy Polak in gesprek met schrijfster Chaja Polak over onwetendheid en onverschilligheid, over nivellering en de noodzaak van kennis van de historische feiten. Het belooft een diepgaand gesprek te worden over de vraag waarom het zo belangrijk is om een dader een dader te noemen en een slachtoffer een slachtoffer.

Datum: 26 april
Tijd: 15.00 - 17.00 uur
Locatie: 3D debatcentrum, VU campusplein (rechts van de SPAR), hoek W&N-gebouw

Toegang gratis, registratie noodzakelijk.
Laat weten dat je komt door een berichtje te sturen naar c.r.van.holland@vu.nl.